Tiresias - ett tillgängligt typsnitt

En bild på typsnittet Tiresias
Typsnitt Tiresias
Markus Öberg är grafisk formgivare. När han skulle designa en poster åt Så funkar det hittade han det tillgängliga typsnittet Tiresias. Typsnittet är dessutom gratis.

Vi i Så funkar det blev så glada när Markus hörde av sig och berättade om Tiresias. Vi passade på att fråga honom några frågor om hur han hittade det och vad han som grafisk formgivare tänker om typsnittet.

Vad är det du har hittat?

Jag har hittat en typsnittsfamilj som heter Tiresias. Den typsnittsfamiljen är framtagen av den brittiska organisationen Royal National Institute of Blind People.

Hur hittade du det?

Jag hittade typsnittet genom sökning på google. Till slut kom det upp massa svenska tidningar som skrivit om typsnittet och jag läste att det var gratis. De var på Cap & Designs hemsida jag såg det först.

Hur tänker du som formgivare när du har hittat det här?

Som formgivare tycker jag det är häftigt. Jag tycker även att typsnittet såg spännande ut. Under min skoltid för 5-6 år sedan fick vi lära oss om tillgänglighet på webben så det är bra att det utvecklas tillgängliga typsnitt speciellt för print också, det är på tiden.

Här hittar ni typsnittet Tiresias.

Alla som kommer på vår kommunikationsutbildning får en poster om tillgängligt språk som är designad av Markus Öberg.

 

Markus Öberg sitter på ett café

Markus Öberg, grafisk formgivare.

 

 

Kommentarer